Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirkegårdens åbne fællesskab

Kirkegårdens åbne fællesskab


# Brøndbyøster Kirkes blog
Udgivelsesdato Udgivet af Peter Brandt Baumgartner, tirsdag d. 21. januar 2020, kl. 11:00
Kirkegårdens åbne fællesskab

Ved Brøndbyøster Kirke og Annexgården, ved skoven og de høje træer, ligger Brøndbyøster Kirkegård. Den er lidt gemt væk, men den er en oase, hvor mennesker mødes og kender hinanden. Der findes nemlig et helt særligt fællesskab for de besøgende, inde mellem de snorlige hække og de labyrintiske stier. 

Nogle mennesker kommer for at se til deres afdødes grav, nogle kommer for at sidde og læse avisen, og nogle kommer simpelthen for at gå en tur sammen på kirkegården. Kirkegården er nemlig mere end bare et område med buske og gravstene. “På kirkegården hjælper man hinanden – Det er et fællesskab” siger kirkegårdslederen Stine, der både bestyrer Brøndbyøster og Brøndbyvester Kirkegård. Nogle af kirkegårdens besøgende bliver nemlig venner i sorgens stund – ja, der er endda nogle, der er blevet par og kommer gående hånd i hånd.

Stine beskriver, at kirkegården er et meget åbent fællesskab. Folk kommer her tit, og har meget at snakke med hinanden om. For Stine er fællesskabet altafgørende i arbejdet for at holde kirkegården smuk, åben og pæn, og fællesskabet ses også tydeligt, når kirkegårdspersonalet f.eks. afholder det velbesøgte sommerarrangement “Åben Kirkegård”. Her er alle velkomne til en rundvisning, en sodavand og en lille snak. 

Trøst i arbejdstøj

“Mange bruger kirkegårdens personale som sjælesørgere. Det berører os, at folk kommer og fortæller om deres liv” siger kirkegårdslederen Stine. Derfor undrer personalet på kirkegården sig også, hvis en af de besøgende ikke har været på kirkegården længe. Så er det noget, man taler om.

Og denne sympati går begge veje! Folk kommer nemlig også med kaffe eller chokolade til kirkegårdspersonalet – som Stine siger med et smil: “Folk synes jo, at vi skal have det godt her på kirkegården”. Kirkegårdspersonalet er helt tæt på kirkegårdens besøgende i deres liv, deres glæde og sorg. De følger med i hvordan livet arter sig for den enkelte, og stiller gerne en trøstende skulder til rådighed, hvis folk er kede af det. “Det er vigtigt for personalet, at folk har en god oplevelse på kirkegården” siger Stine. 

Besøg Stine og personalet på Brøndbyøster Kirkegård, og oplev kirkegårdens levende fællesskab.